Lite om mig & mina hundar

Hej och välkommen till min jaktblogg. Här kan du följa mig före, efter och kanske till och med under jakten. Jag ska försöka uppdatera så ofta jag hinner. Om ni tycker jag är för slö så får ni säga till. Ni är även välkomna att kommentera vad jag bloggar om, så ska jag försöka besvara er så fort jag kan.

Jag har jagat alldeles för kort tid i mitt liv. Har alltid velat ha och blev övertalad att ta jaktlicens av min bror efter att han gick en intensivkurs. Anmälde mig på en kurs hos Studiefrämjanden och sköt upp samma dag jag fyllde 39.

Ett år senare köpte jag ”Algot” en Wachtel/spanniel, han är född Aug, 06. En kortdrivare som har drevtider på ca 10 minuter & skallar i löpan. Algot gillar mest att jaga rådjur & hare

Algot

Min andra hund blev”Dunder” en Griffon Nivernais född Aug, 08 som är tänkt att bara användas i jakt på vildsvin. Det är en drivande ras med ställande egenskaper. En hund med mycket jaktlust och stor dådkraft.

Dunder

Han är köpt från Trästabos  Det ska bli riktigt intressant att följa han i hans utveckling, 1:a jaktåret sköts det två rödgrisar för honom plus att han hade ett par till fina drev på gris under året.

Här finns en liten film om en Nivernaise som jobbar med vildsvin i häng. (Dock inte Dunder)    http://www.youtube.com/watch?v=9c8s_XCycGo

 

Min tredje hund blev ”Buster” En Gråwachtel som kommer från Blekinge. Han är född 2012 och är tänkt att användas på Älg/gris.

Augsti -13 åkte jag ner till Göteborg och Kennel Workingwess hämtade ”Hugo” en Alpenländische dachsbracke, en liten kaxig hane.

Hugo kommer att användas till som spårhund i första hand, men han kommer även att följa med i jaktskogen. Hugo är tyvärr inte kvar i familjen.

WP_000039

På sensommaren -15 föddes Zibbans Lutin. A,K,A ”Arrak” som blev min nästa hund. En valp efter Dunder. 

Här på bild tillsammans med sin far. Hoppas han får hälften av Dunders jaktintresse så kan det bli något av han. Ska bli skitkul att följa.